29 вересня 2019, 09:00, Україна

Дніпропетровський садівник поділився секретами вирощування винограду

Щороку йому вдається зібрати приблизно до 4 тонн винограду, пише seeds.org.ua.

«Гібриди — це дурниця. Я вже стільки пересадив цих заумних сортів, і стільки викорчував… Найкращими вважаю сортові — Кодрянка, Надежда АЗОС», — відзначив садівник.

За словами виноградаря найбільша китиця цьогоріч заважила 4,5 кг, такий результат було зафіксовано у винограду сорту Софія.

Весь виноград у дніпропетровського садівника росте на поливі, щодо використання води у нього є свій секрет.

«Я купив великі баки і в них у мене дощова вода. До 10 кубів води дощової збираю. А препарати, щоб прискати виноград краще розводити саме в дощовій воді», — стверджує власник винограднику.

Друга корисна порада стосується сітки над виноградником. За словами пана Олексія, під сіткою китиці не горять, вона від пташок і ос допомагає, а головне — захищає від граду. Наостанок садівник розповів ще про одну таємницю свого винограднику.

«Я садив троянди між виноградом, але того раніше не знав, виявляється троянди в Криму садять для того, щоб вони тягнули на себе виноградні «болячки», — ділиться Олексій Білоцерковець

Дійсно, деякі виноградарі вважають, що кущі троянди болячки «ловлять» на 2 тижні раніше за виноград і попереджають таким чином власника про наближення загрози.