24 березня 2017, 15:38, Посівна

Арніка розширює площі під коноплями та іншими рідкісними культурами

Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на прес-службу компанії.

З 21 березня в полях йдуть активні роботи по закриттю вологи, оранки грунту, мульчування і ін. У новому сезоні компанія планує задіяти 5,7 тис. га сертифікованих органічних земель.Головну частину в структурі посіву займають органічні соя, кукурудза і озима пшениця.

Уже третій рік поспіль компанія нарощує виробництво органічних конопель. Крім того, в цьому році «Арніка» впроваджує в органічному виробництві кілька нових культур.

«У цьому сезоні ми вперше посіємо нут і сочевицю на площі близько 300 га і льон олійний на площі 200 га. Також новою в органіці для нас культурою буде соняшник, під який ми віддали 400 га. Ще в якості експерименту ми будемо сіяти такі рідкісні для України культури, як чину і вика. За рік плануємо виробити оптимальну органічну технологію вирощування цих культур і ввести їх в наш сівозміну», — розповів шеф-агроном агропромислової групи «Арніка» Сергій Середа.

За словами представників компанії, для посівів кукурудзи будуть використовувати насіння компаній RAGT і KWS , для соняшнику — Dupont Pioneer , для нуту — насіння ізраїльської селекції.Традиційно для посівів сої і конопель використовуватимуть насіння виробництва «Науково-дослідного інституту сої», який входить в структуру компанії.