19 вересня 2019, 17:20, Україна

Аграрії поділились досвідом вирощування цибулі в промислових масштабах

ПСП «Діамант» було створено в 1998 році. З 2000 року воно почало спеціалізуватися на вирощуванні овочів: томатів, цибулі, капусти, моркви, картоплі. Земельний банк підприємства на 2019 рік становить 4,5 тис. га, пише agro-yug.com.ua.

Основним видом діяльності є вирощування, зберігання та продаж овочевих культур. Близько 250 га знаходиться винятково під вирощуванням овочів — іншу землю використовують для вирощування сої, соняшника, кукурудзи, пшениці, проса.

На території підприємства побудовано сучасну холодильну камеру для зберігання овочів, яка була запущена в роботу три роки тому. Сортування та маркування продукції також є одним з пріоритетів підприємства, який впливає на подальший збут продукції, в тому числі й на експорт.

Про цьогорічний врожай цибулі розповів Віталій Мотрук, заступник директора ПСП «Діамант».

«Врожай цибулі цього року є досить непоганим. Навіть, враховуючи, що на декількох наших полях був град, на якість цибулі це зовсім не вплинуло. Врожай гарний. З одного поля зібрано близько 75-80 тонн цибулі. В цьому році знову плануємо відправити свою продукцію на експорт. В якій кількості поки не відомо. Того року відправили близько 200 тонн цибулі. Ми створили зону вільної торгівлі, щоб заявити про себе як виробники від нуля і до збуту», — зауважив Віталій Мотрук.

Зараз на території підприємства будують нове сховище, але вже для зернових культур та закінчують збирання врожаю цибулі.