5 вересня 2019, 18:10, ЗЗР

Амі зубну можна успішно вирощування для різних потреб агровиробництва

Про це пише agro-yug.com.ua.

Як відомо, рослини є джерелом фітотоксичних з’єднань, які зараз досліджуються для створення ефективних та екологічно безпечних гербіцидів. До складу амі зубної входять такі два з’єднання, як віснагін та келін. Ці речовини мають високий потенціал для створення нових комерційних біогербіцидів.

В сільськогосподарському секторі амі займає цілком гідне місце у використанні. Вона є чудовою кормовою культурою та дуже добре засвоюється організмом тварин. Окрім цього, рослина є чудовим медоносом, зацвітаючи, виділяє рясний нектар, особливо в жарку погоду.

Вирощувати амі зубну дуже просто, до того ж, вона є рослиною саме південних регіонів, бо встигає завершити повністю цикл свого розвитку. У культурі амі є однорічною, а у природних умовах — дворічною рослиною. Вона не пред’являє особливих вимог до родючості ґрунту і може культивуватися практично на всіх типах ґрунтів.

Фахівці рекомендують при вирощуванні амі додавати у ґрунт у необхідних пропорціях гній, суперфосфат та хлористий калій, тоді навіть при дуже посушливому періоді пишне цвітіння гарантоване. Перед тим, як посіяти насіння у ґрунт, обов’язково потрібна стратифікація, яку можна проводити як під снігом так й у приміщенні з температурою повітря мінус 2ºС протягом 1,5-2 місяців.

Амі зубна одна з багатьох рослин, сировина яких може бути використана у багатьох напрямках. Саме тому аграріям південних регіонів варто звернути увагу на цю культуру.