30 серпня 2019, 15:20, Насіння

В Україні проходить реєстрацію гібрид соняшника зі стійкістю до двох груп гербіцидів одночасно

Про це професор Бурлов повідомив на Дні поля у АПФ «Флора», підприємстві, що займається селекцією та насінництвом соняшнику. Віктор Васильович Бурлов, засновник АПФ «Флора» та селекціонер зі світовим ім’ям, створенням гібридів соняшнику займається вже багато десятків років. Зокрема, він створив та зареєстрував перший український високоолеїновий імі-стійкий гібрид соняшнику Флорімі.

Новий гібрид, каже фахівець, має стійкість до імі-гербіцидів та до трибенурон-метилу, до 8 раси вовчка соняшникового, а також стійкий до 730 раси несправжньої борошнистої роси.

«Ми знаходимось в Одесі, як розумієте, головними проблемами соняшнику на півдні є вовчок соняшниковий та хвороби — несправжня борошниста роса, фомопсис, тощо. Для більшості шкодочинних хвороб соняшнику не існує ефективних хімічних методів боротьби. Тож основним моїм завданням, як селекціонера, є створювати гібриди, що мають генетичну стійкість до найбільш шкодочинних хвороб. Однією з останніх розробок є гібрид Трибют, який наразі проходить процедуру реєстрації», — розповів Віктор Бурлов.

Детальніше про сучасну українську селекцію соняшнику, роботу Віктора Бурлова та нові гібриди читайте незабаром на SuperAgronom.com.

Олена Басанець, SuperAgronom.com