26 серпня 2019, 18:15, Україна

В Україні створять Агрохаб з вирощування лохини на поливі

Підготовка проекту зі створення навчально-виробничої бази Агрохаб у селі Мала Кам’янка здійснюється спільно з фахівцями Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття. Проект планують реалізовувати у рамках десятого обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування: компонент 4 «Реалізація Програми DOBRE», повідомляють в Івано-Франківській ОДА.

«Громадське обговорення підкреслило важливість реалізації такого проекту у громаді, а також готовність місцевого економічно-активного населення взяти участь у його реалізації. Вже десятеро громадян, які прийшли на збори, виявили бажання вкласти частку власних коштів — і підписали відповідні протоколи про наміри», — повідомили в Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

На базі Агрохабу, на земельних ділянках ОТГ буде облаштовано систему крапельного поливу, котра дозволить вирощувати високомаржинальні культури. На зборах вирішили здійснювати посадку канадської чорниці (лохини) на виділених для цього 16 га землі.

«Активних мешканців, в першу чергу, будуть навчати технології вирощування цієї культури та використовувати крапельний полив, інвестуючи при цьому власні кошти лише в закупівлю саджанців», — йдеться в повідомленні.