21 березня 2017, 08:28, Посівна

Vitagro розпочинає посівну на Хмельниччині

Про хід посівної і найближчі плани розповів Петро Лабазюк, генеральний директор групи компаній «Vitagro», на сайті агрохолдингу.

«Ми буквально ловимо кожен погожий день, щоб використати його для виконання запланованих робіт. Погодні умови не у всіх районах однакові, тож і результат відрізнятиметься», — говорить Петро Лабазюк.

Першопрохідцем у посівній компанії цьогорічної весни став Івахновецький відділок, що у Чемеровецькому районі. Ярий ячмінь там посіяли майже на 100 гектарах. Погода перешкоджає поки що активно включитися у посівну іншим відділкам, зауважує генеральний директор агрохолдингу. Проте у кожному з них стовідсоткова готовність до початку посівної.

У всіх без винятку відділках компанії «Vitagro» завершили підживлення озимих культур — озимої пшениці, озимого ріпаку — аміачною селітрою та сульфатом амонію. На завершальному етапі підживлення багаторічних трав. Крім того, майже на 4 тисячах гектарів площ провели закриття вологи.

«Цього року ґрунт достатньо вологий, адже зима була сніжною. З одного боку це добре, бо минулі роки, знаємо, вологи бракувало. Та з іншого — існують свої терміни щодо кожного виду польових робіт і хотілося б нам вкластися в строки. У цей же період минулого року, до прикладу, ми вже справилися із закриттям вологи і посівом ярого ячменю. А нинішньої весни, найімовірніше, паралельно сіятимемо ячмінь, горох та однорічні трави, які використовуємо для кормів худоби», — розповідає Петро Лабазюк.

Слідом за першочерговими культурами будуть сіяти цукровий буряк, що став традиційною культурою для компанії, соняшник, сою, гарбузи.

За інформацією, оприлюдненою на сайті «Vitagro», південні райони — Чемеровецький, Кам’янець-Подільський, де більше тепла, виконали ширший комплекс робіт. У Хмельницькому районі, наприклад, справилися із закриттям вологи і чекають початку посівної, а у Волочиській зоні, де поки що земля дуже волога, ці роботи трохи відкладаються.