10 серпня 2019, 11:00, Технології

Аграрії розповіли про технологію вирощування надранньої картоплі

На полі, де планують вирощувати надранню картоплю, восени проводять зяблеву оранку на глибину 20-22 см. Навесні ґрунт дискують та культивують на глибину 10-12 см, передає agrotimes.ua.

В господарстві вирощують ультраранній сорт Рів’єра. Його період вегетації становить 60 діб.

Пластикові ящики з посадковим матеріалом в опалюваному складі тримають 45 днів при температурі 10°С. За цей період на бульбах утворюються ключки розміром 2,5-3,0 см.

Картопляний День поля: три схеми захисту — на будь-який «гаманець»
Читати

У ґрунт бульби висаджують ручною саджалкою на початку березня, за температури ґрунту 3-5°С. Накривають плівковими тунелями.Під час садіння в рядки вносять нітроамофоску. Використовують схему садіння 55-60×25 см. Глибина садіння — 8-10 см. За такої схеми висаджування витрачається посадкового матеріалу 4 т/га. Після цього в міжряддя кладуть крапельну стрічку.

Сходи з’являються на двадцятий день. Перший раз картоплю підгортають після масової появи сходів. Вдруге цю операцію проводять, коли бадилля досягне висоти 10-15 см.

За вегетацію проводять 5 поливів, витратна норма становить 250 м³/га. З крапельним поливом вносять комплексне водорозчинне добриво.

Збирання врожаю розпочинають з 25 травня.