5 липня 2019, 12:40, Насіння

На Херсонщині фермерське господарство планує збільшити площі під спаржею з 1 до 12 га

«В минулому році ми зібрали 5 т/гa. В цьому році ми зібрали приблизно 4 т. Дуже спекотно було. Спаржі потрібно, щоб вона виросла на 20 см, тоді вона товарна, її зрізають, вона ніжна, а росток ще не пускає додаткових своїх бокових гілочок. А коли дуже жарко, то спаржа ще не встигає вирости, як вже розпускаєтьсь, і тому було дуже багато браку в цьому році. Не могли отримати товарну», – розповів фермер.

Всього господарство вирощує три сорти спаржі.

«У нас є зелена та фіолетова спаржа. Білу ми можемо виростити, але не вирощуємо. Сорт, який йде на білу спаржу, ми його просто перетворюємо в зелену, бо технологія вирощування білою спаржі трохи складніша – там треба нагортати бугорки землі, а зараз ми до цього не готові», – розказує Демченко.

Всі новини зa #спaржa
Читати

Господарство хоче спершу розширити площі під культурою та напрацювати ринки збуту.

Уся спаржа у «Шафран Любимівський» закладена на крапельному підземному зрошені, яке розраховано на 8 років. У господарстві вже закладено саджанці спаржі для розширення площі під урожай наступного року.

«До 10-12 га ми хочемо збільшити площі під спаржею. Але це буде поступово. Я думаю, що будемо розширяти по 1-2 га за рік», – додає Демченко.