26 червня 2019, 14:35, Урожай

На Миколаївщині вогнем знищено 33 га пшениці

За даними ГУ ДСНС в Миколаївській області, 25 червня для пожежно-рятувальних підрозділів області видалось надзвичайно «насиченим» днем на пожежі. Під вогняний вплив знову потрапили поля із зерновими культурами.

«Загальна площа від горіння пшениці на корені та сухої трави в Арбузинському, Братському, Березанському районах склала 33,5 га. До того ж  здійснено 12 виїздів на гасіння сухої трави та сміття у Братському, Вітовському, Казанківському, Новобузькому, Очаківському, Первомайському, Доманівському районах та м. Миколаєві. Загальна площа, яку охопив вогонь склала понад 11 га», — повідомляють рятувальники.

До гасіння пожеж було залучено 15 одиниць пожежно-рятувальної техніки, 60 чоловік особового складу ДСНС. В переважній більшості займання спричинені необережним поводженням з вогнем, деякі причини наразі встановлюються. Обставини на місцях з’ясовували співробітники правоохоронних органів.

У ДСНС застерігають, дана ситуація може надалі призвести до непоправних наслідків для навколишнього середовища та завдати значних матеріальних збитків фермерським господарствам.