24 червня 2019, 11:22, ЗЗР

Десикація посівів дозволяє уникнути втрат при збиранні ріпаку

У виборі десиканта фахівці UKRAVIT радять застосовувати препарати на основі диквату.

«Для рівномірного дозрівання і зменшення втрат при обмолоті краще застосовувати препарати на основі диквату. За рахунок контактної дії десиканти підсушують надземні частини рослини, але не попадають у насіння: диквати зменшують його вологість, при цьому зберігаючи всі властивості, й навіть покращують його масличність і класність», — зазначають в UKRAVIT.

Перед збиранням врожаю рекомендують використовувати препарат Десикант Макс (дикват дибромід, 300 г/л). Концентрація діючої речовини дозволяє значно зменшити норму застосування засобу і, відповідно, заощадити кошти.

«Концентрація діючої речовини в ньому є найвищою в порівнянні з аналогічними десикантами не тільки в Україні, але й у Європі. Це, а також висока якість діючої речовини, виробленої у Швейцарії, обумовлює ряд переваг препарату. Він забезпечує швидку дію, здатну проявлятися вже за кілька годин після застосування. А унікальна формуляція з обтяжувачем крапель запобігає зносу робочої рідини з поверхні рослини», — говорять фахівці.

Препарат прискорює достигання ріпаку та сприяє ранньому збиранню врожаю, а також припиняє розвиток ряду хвороб. При цьому він швидко розпадається на нетоксичні сполуки, тож є безпечним для використання як у насінницьких, так і промислових посівах.

Зазначається, що Десикант Макс зареєстрований на широкому спектрі культур, тож однаково добре підходить не лише для посівів ріпаку, а й соняшника, сої, сорго та інших культур.