18 червня 2019, 12:55, Техніка

Датчик від John Deere оснастили функцією контролю внесення добрив

Про це пише Traktorist.ua.

Зазначається, що John Deere HarvestLab™ 3000 з функцією вимірювання добрив 4000 разів/сек аналізує рідини, які вносяться, і в режимі реального часу надає лабораторні значення поживних речовин. Це дозволяє виробникам здійснювати контроль за програмою внесення добрив.

За словами менеджера з маркетингу підрозділу точного землеробства John Deere Джона Мішлера, інфрачервоний датчик HarvestLab 3000, який використовувався для оцінки характеристик поживності кормових культур, тепер може використовуватися для забезпечення точних значень основних компонентів, що знаходяться в рідкому гною, який використовується в якості добрив.

«Система надає точні значення загального вмісту азоту, аміачного азоту, калію, фосфору та сухої речовини в рідкому гною, що вноситься. Це дозволяє оператору вручну або автоматично регулювати обсяг поживних речовин для задоволення конкретних норм по поживним речовинам для конкретного поля, і, можливо, заощадити на добривах», — зазначив Джон Мішлер.

HarvestLab 3000 з новою функцією буде доступний з серпня 2019 року. Користувачам, які вже мають HarvestLab 3000, потрібно буде замовити деталі для встановлення датчиків на їхньому обладнанні, а також активувати програмне забезпечення.