6 червня 2019, 11:30, ЗЗР

Біопрепарати слугують альтернативою у боротьбі з гнилями соняшнику — експерт

Топовий препарат компанії, біофунгіцид Склероцид є високоефективним захистом від широкого спектру хвороб, серед яких, активна в минулому році, біла гниль.

«Ми рекомендуємо застосовувати Склероцид у кількох варіаціях: перший варіант — після збирання культури-носія хвороби, а саме соняшника, ріпаку і сої варто подрібнити рештки, вивільнити склероції, які знаходяться в основному в стеблах даних рослин. Після цього обробити даним препаратом, бажано разом з деструктором Екостерн. У суміші ці препарати будуть активно боротися із даною хворобою  і допомагатимуть розкладатися поживним решткам. Після цього ми рекомендуємо заробити на глибину до 15 см для того, щоб мікроорганізми працювали під шаром ґрунту і інтенсивно боролися із даною хворобою», — розповів менеджер зі збуту Євгеній Кожухар.

Не всі господарства можуть встигнути використати даний препарат саме восени, тому варто відмітити, що використовувати його можна і навесні. Перед сівбою варто обробити ґрунт і заробити в на глибину до 15 см. Завдяки цим діям можна контролювати кореневу форму розвитку даної хвороби і частково стеблову.

 

Анасатасія Аврамчук, SuperAgronom.com