28 травня 2019, 17:15, Урожай

Висока рентабельність спонукає аграріїв вирощувати квасолю на експорт

Про це під час конференції «Нішеві культури. Проблеми і перспективи 2019» розповів Олександр Назаришин, представник компанії «Агролідер», пише seeds.org.ua.

За його словами саме квасоля для них стала основною експортною культурою. Крім квасолі компанія експортує гірчицю, нут, сочевицю, льон і готову продукцію з них. Частину культур підприємство вирощує самостійно, частину — закуповує в місцевих фермерів.

Компанії вдалось налагодити експорт у більш ніж 15 країн Європи, країни Північної та Південної Америки, Близького Сходу та Африки.

Про нюанси вирощування кольорової квасолі розповіла Христина Горстка, директор з експорту компанії «Геліос-1». За її словами, для компанії нут і сочевиця вже не є нішевими, адже маржинальність їхнього вирощування останнім часом впала.

Водночас, ціни на кольорову квасолю, зокрема на сорт ДаркРед, який вирощує «Геліос-1», на міжнародному ринку залишаються стабільними. Компанія вирощує бобову на площі 200 га під зрошенням, а її врожайність становить 2,7-3 т/га. Вирощену продукцію експортують переважно до країн ЄС.

Читати по темі: Филимон Антонюк: За три роки ми вже відшліфували технологію вирощування квасолі