18 травня 2019, 09:00, Добрива

Заборона імпорту російських добрив цілком виправдана — агроном

Таку думку в коментарі виданню Latifundist.com висловив Олександр Овсяник, головний агроном групи «Агротрейд».

Він запевняє, що на групі «Агротрейд» заборона жодним чином не позначилася, в той же час відсоток добрив в прямих витратах групи становить 24%, в загальних витратах —15%.

За його словами, у зв'язку зі збільшенням цін на добрива на 15%, посівна кампанія «Агротрейд» подорожчала приблизно на 13-15%.

«Це орієнтовні цифри, в цьому році посівна кампанія нам обійшлася дорожче не тільки через зростання цін на добрива, а й через те, що ми внесли зміни в агротехнологію. Ми змінили деякі підходи, в тому числі при проведенні посівної: використовуємо більш дороге насіння, посів проводиться з одночасним внесенням добрив, густота вище. В цьому році використовуємо більш якісні сівалки з застосуванням технологій Precision Planting і Section Control. Крім того, ми впровадили моніторинг швидкісного режиму техніки, зокрема, сівалок, за допомогою системи Wialon», — розповідає головний агроном.

Зазначається, що Група «Агротрейд» імпортує добрива з Польщі, Литви та Білорусі.

«Якість українських добрив залишає бажати кращого, а також існують проблеми з поставками: висока ймовірність того, що компанія заплатить, але так їх і не отримає. Ціна на вітчизняні добрива приблизно 14 тис. грн/т, а ми купуємо по 16 тис. грн/т. Різниця в ціні не настільки велика, щоб ризикувати врожаєм», — пояснив Олександр Овсяник.

Він зазначив, що всі підприємства групи були повністю забезпечені добривами для весняної посівної.

«Хоча і були деякі затримки з поставками, але їх не можна назвати серйозними проблемами. Завдяки тому, що ми купили все заздалегідь (ще на початку 2019 року), 95% добрив були отримані вчасно, тільки 5% прийшли в останній момент, але ми не зупиняли роботу через це», — прокоментував Олександр Овсяник.

Нагадаємо, Кабінет міністрів заборонив ввезення в Україну з Росії груп промислових товарів, мінеральних добрив, сільськогосподарської продукції та транспортних засобів.