6 березня 2017, 11:55, Посівна

HarvEast збільшив площу під посів бобових на 10 тис. га за два роки

Про розширення площ під бобовими культурами повідомляє прес-служба компанії HarvEast.

У загальній структурі посівних площ агрохолдингу озима пшениця займає 34% загальної площі, соняшник приблизно 30%, бобові приблизно 15%. Решта площі — під кормовими й нішевими культурами. 

«Ми продовжуємо робити ставку на бобові культури. 2016 рік став пілотним — ми використовували його для вирощування насіннєвого матеріалу й напрацювання технологій. Плануємо й надалі розвивати насінництво бобових культур. У 2017 році площа під бобові культури складе приблизно 13 тис. га. Тобто за два роки ми збільшили площу під посів бобових культур майже на 10 тис. га. По-перше, ці культури добре адаптовані до ранніх термінів посіву, що важливо для степової зони. По-друге, попит на бобові досить високий. По-третє, бобові — найкращі попередники для озимих культур. Ну, і найголовніше, горох і сочевиця, на які ми робимо основну ставку, демонструють чудові показники щодо рентабельності», — зазначив Дмитро Скорняков, генеральний директор HarvEast.

До посівних робіт 2017 року HarvEast повністю готовий. Частина насіння, ЗЗР і добрив уже на складах компанії, частину буде поставлено найближчим часом.