21 квітня 2019, 11:00, Технології

Вирощування салату на гідропоніці заощаджує посівні площі в 14 разів

Італійська компанія, що реалізує салат під ТМ Ninfa, веде виробництво цієї продукції в автоматизованих гідропонних системах площею 13 га, передає landlord.ua.

Підвищений вміст мінеральних солей у продукції і збільшений термін її зберігання — ключові переваги інноваційної технології.

Виробництво салату в господарстві триває з середини квітня до грудня, а в зимові місяці його призупиняють. Культивування відбувається з плавучими панелями, сертифікованими для контакту з харчовими продуктами. Коріння росте у воді. Живлення рослин здійснюють класичною тріадою елементів N, K, P, а мікроелементами.

Економія площі

«При застосуванні традиційних методів потрібно було б 180 га землі, щоб виробити те, що ми можемо зробити на 13 га гідропонної системи. При цьому, використана вода не витрачається, а повертається на поля інших 87 га нашої компанії», — розповідає власник компанії Джанлука Россі.

Економія води

За словами Россі, при тій же кількості виробленої продукції порівняно з традиційним методом зменшення споживання води становить 70-80%.

Мінеральні солі

На відміну від традиційних методів, у таких системах мінеральні солі доступні тільки для рослин, які їх поглинають відповідно до своїх потреб.

Панельні тести, проведені на салаті Ninfa, засвідчили в ньому вищий вміст мінеральних солей, порівняно з культурами, вирощеними традиційним шляхом, а також показали значно збільшений термін зберігання.