19 квітня 2019, 18:10, Україна

Неподалік Києва фермер у промислових масштабах вирощує печериці

Вирощуванням грибів, за словами фермера, сьогодні займатися вигідно. Споживання печериць з кожним роком зростає, пише uatv.ua.

За місяць в господарстві виростає близько 120-140 тонн грибів. За словами Миколи Лелета, щоб отримати дозрілий гриб, потрібно 32-34 дні, максимум — 36.

«Печериці ростуть в темряві, їм світло не потрібне. На кожному етапі грибу необхідні різні температура і вологість. У середньому він росте при 18°С. Це контролюється автоматично. При наявності холодильного обладнання на виробництві печериці можна вирощувати протягом всього року. Якщо його немає, то вирощування починається в серпні і закінчується в травні», — ділиться Микола Лелет.

У планах київського фермера — розширити виробництво, щоб експортувати продукцію за кордон.

Слід зазначити, що за своїми якісними характеристиками печериці займають друге місце після білого гриба. Цей продукт також містить антиоксиданти.

«Гриби є чудовим акумулятором і сорбентом мікроелементів. В грибах міститься рідкісний селен, який вважається прекрасним антиоксидантом. Вони також включають в себе близько 20 мінеральних елементів», — стверджує доктор біологічних наук Ніна Бисько.