19 квітня 2019, 15:10, Посівна

Аграрії нарощують площі під пивоварним ячменем — експерт

Про це заявив Олександр Івашин, регіональний директор по поставкам Malteurop Eastern Europe, пише apk-inform.com.

На його думку, нарощення посівних площ обумовлено тим, що сезон 2018/19 років був вкрай маржинальним для виробників пивоварного ячменю.

«Не дивлячись на деякі локальні проблеми з якістю, врожайність в цьому сезоні була досить високою, не кажучи вже про ціну. Фуражний ячмінь торгувався з премією і значну частину сезону був дорожче продовольчої пшениці. А за рахунок премії за пивоварну якість, яка в середньому становила 8-15%, пивоварний ячмінь увійшов в число 2-3 найбільш високорентабельних культур врожаю 2018 року», — наголосив Олександр Івашин.

Втім, як зазначає експерт, говорити про глобальне збільшення площ під цією культурою не варто.

«Незважаючи на високі ціни в останньому сезоні, аграрій не поспішає різко збільшувати площі під ячменем. При цьому динаміка збільшення площ під пивоварним ячменем однозначно присутня. Майже ніхто з наших постійних партнерів не припинив вирощування цієї культури, навіть навпаки, — ми залучили ряд нових потенційних постачальників», — пояснив експерт.

Читати по темі: Пивоварний ячмінь: «тонкий» та вигідний. Технологія вирощування з урахуванням кліматичних умов, які змінюються