16 квітня 2019, 14:25, Посівна

Посівна рису на півдні України опинилась під загрозою зриву

Про це повідомляє ukr.segodnya.ua.

Нещодавно керівники великих фермерських господарств області надали місцевим чиновникам тиждень, щоб ті переглянули ціну на воду. І написали звернення до уряду і контролюючих органів, щоб терміново втрутилися у формування тарифу і перевірили, як управління водних ресурсів використовує бюджетні гроші.

«Ціна на сьогоднішній день, навіть спираючись на інфляцію і на всі інші позиції, вона не відповідає дійсності», — розповів Сергій Рибалко, голова комісії з питань земельних відносин Херсонської обласної ради.

Подорожчання поливу напередодні посівної чиновники пояснюють бажанням підвищити зарплату працівникам водного господарства.

«Державний бюджет не може платити сьогодні конкурентну зарплату. За рахунок надання послуг подачі води намагаємося в цьому році підняти доплати зробити якісь премії підняти заробітну плату», — говорить Анатолій Новиков, заступник начальника Херсонського обласного управління водних ресурсів.

Фермерів такі пояснення не влаштовують. Вони готові навіть за свій рахунок утримувати водне господарство області. Ремонтувати ті об’єкти, які дають дніпровську воду на їх поля.

Читати по темі: Рисівництво на Одещині перебуває під загрозою зникнення