15 квітня 2019, 15:10, Світ

У Франції почали створювати вертикальні ферми для вирощування полуниці

Компанія Agricool розпочала свою діяльність ще у 2015 році і за цей час змогла розробити нову модель вирощування полуниці. Вона гарантує якість та зберігає корисні властивості продукції. Більше того, після проведення ряду лабораторних тестів з’ясувалось, що ягоди, вирощені новим методом, містять на 20% більше цукру і на 30% більше вітамінів, ніж ті, які вирощувались у звичайних умовах, передає aggeek.net.

Полуницю вирощують у закритому контурі, що дає можливість керувати споживанням корисних речовин та води, при цьому використовуючи лише синтетичні добрива. Для постачання всіх необхідних речовин до коріння використовують вертикальну гідропоніку, що дозволяє заощадити до 90% води.

Також до системи підключені датчики, через які можна дистанційно керувати більшою кількістю параметрів. Запилення відбувається за допомогою дронів, які в зазначений час виконують функцію комах-запилювачів. А для забезпечення процесу фотосинтезу компанія використовує світлодіоди. До 2021 року паризькі агрономи планують запустити 100 контейнерів.

Слід зазначити, що компанія Agricool запровадила нову бізнес-модель для фермерів, яка полягає в тому, що ягоди можна вирощувати будь-де, навіть у місті. Для полегшення доступу до їх інноваційних технологій, компанія запровадила систему лізингового фінансування.