1 березня 2017, 11:27, Технології

Strip-till та No-till технології набирають популярності в Україні.

Таку інформацію SuperAgronom.com отримав під час проведеного опитування агрономів.

Більшість співрозмовників говорять, що вже пробують або збираються спробувати вирощувати основні культури за технології Strip-till та No-till. Дехто вже використовує ці технології впродовж кількох років.

При цьому виробники південних та східних областей частіше цікавляться No-till технологією, а з північних та західних — Strip-till.

«В холодну весну ґрунт під мульчею дуже довго прогрівається, є затримка розвитку культур, тому вони починають цвісти пізніше, — пояснює один з агрономів з Київщини. — У кукурудзи, яка посіяна по No-till початок цвітіння наступає коли вже настає спека і повітря надто сухе. Тому ми будемо вводити в себе цього року Strip-till. При цій технології рядок прогрівається швидше, а в міжрядді холодний ґрунт затримує розвиток бур'янів. До того ж, можна вносити добрива по рядку на різну глибину».

Читати по темі: Микола Косолап: No-till набуває поширення в Україні

Знання про нові методи й техніку шукають переважно на семінарах та виставках, говорять агрономи. При цьому значну частину інформації отримують не від спікерів, а зі спілкування з колегами.