21 березня 2019, 12:20, Урожай

У Сварог Вест Груп відзвітували про стан посівів озимих культур

За словами фахівців агрономічної служби компанії, у випадку з озиминою, — важливо вчасно провести перший технологічний етап – осінню посівну кампанію. Зважаючи на ґрунтово-кліматичні зони трьох регіонів діяльності компанії строки сівби були максимально дотримані, повідомляють в «Сварог Вест Груп».

«Цього року склалися оптимальні погодні умови для розвитку озимих сільськогосподарських культур. Позитивним є те, що пшениця та ріпак були посіяні у вологий ґрунт. Протягом двох із половиною місяців осені 2018 року погода була теплою та сприяла швидкому розвитку озимини. Завдяки хорошим погодним умовам, у озимої пшениці не було проблем з проростанням», — повідомляють в Корпорації «Сварог Вест Груп».

Як зазначив Сергій Болюх, головний агроном Північного регіону Корпорації «Сварог Вест Груп», наразі на полях завершується етап весняного підживлення озимих та закриття вологи.

«Належним чином підібране, застосоване у відповідній кількості та внесено у певній фазі мінеральні добрива таких, як: сульфат амонію, аміачна селітра, карбамід, КАС-32. Так, рослини озимої пшениці найкраще споживають азот від фази весняного кущення до початку колосіння, тобто в період росту вегетативних органів. Найінтенсивніше весняне засвоєння азоту озимим ріпаком припадає на період від початку відновлення весняної вегетації і до цвітіння», — коментує фахівець.