20 березня 2019, 15:25, Посівна

На Львівщині розпочато посівну ярих ранніх культур

Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Зазначається, що станом на 18 березня за всіма категоріями господарств ранніми ярими зерновими засіяно 11 тис. га (15% прогнозованих площ).

Тим часом озимі культури підживлено на площі 157,9 тис. га, що становить 82,2% до посівної площі, ріпак озимий підживлено на площі 60,4 тис. га (97,4% до прогнозу).

За словами Людмили Гончаренко, т.в.о директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, в останні роки область впевнено тримає першість у рейтингу областей за середнім показником врожайності ранніх зернових та зернобобових культур.

«Сучасні сорти та гібриди володіють високим потенціалом продуктивності, реалізація якого в значній  мірі  залежить не тільки від  умов вирощування. Генетичний потенціал сортів та гібридів культур, які вирощуються в регіоні дозволяє отримувати значно вищі врожаї якісної та екологічно безпечної продукції. Збільшення її виробництва можливе при вмілому застосуванні нових технологій вирощування та раціональному використанні зональних природно-кліматичних умов регіону», — зауважила посадовець.