9 березня 2019, 11:00, Насіння

Незабаром в Україні може з'явитися новий сорт часнику

Дніпровська компанія «Чистий продукт» у 2018 році зареєструвала новий сорт часнику Ірен, який вже продемонстрував свою перевагу над іншими сортами. На досягнутому компанія не зупиняється і готує до реєстрації ще один сорт часнику — Ukraine Number One, пише agro-yug.com.ua.

«Взагалі в насінництві, в селекції зупинятися не можна ніколи. І зараз у нас в розробці новий сорт, ми його назвали Ukraine Number One. На даний момент ведуться спостереження і пройде скільки років - невідомо, як він себе покаже — теж ще невідомо. Все це творчість, все це наука. Він уже пішов у нас в Індію на випробування разом з Ірен і Дюшес. Таким чином ми постаралися захопити  й інші країни», — заявив Сергій Паращенко, засновник компанії «Чистий продукт».

Наразі по даному сорту часнику були отримані лише воздушки (насіння з повітряної коробочки). Тому господарство чекає ще кілька років спостережень.

«Не вийшло поки, на жаль, закласти і однозубку, і зубок. Отримати вийшло лише повітряну цибулину, тому у нього як мінімум три роки попереду. І якщо за ці три роки він покаже результат подібний з Ірен, то ми його теж будемо пускати на реєстрацію, на розмноження. Але це довгий шлях розвитку», — додав Сергій Паращенко.