7 березня 2019, 15:10, Технології

Microsoft впроваджує в рослинництво технології штучного інтелекту

Мета проекту — допомогти фермерам отримувати і фіксувати інформацію щодо стану посівів лише за допомогою смартфона, пише cnbctv18.com.

На думку фахівців, за рахунок підвищення врожайності та покращення контролю цін дане рішення допоможе фермерам збільшити свої доходи.

У деяких селах Індії фермери вже отримують повідомлення на смартфони про поточний стан справ на полях, схильність їх культур до хвороб. Ця інформація заснована на погодних даних і даних моніторингу посівів.

Microsoft співпрацює з компанією-виробником засобів захисту рослин і насіння United Phosphorus Ltd та з інженерним конгломератом Escorts. Останній співпрацює з Microsoft в області хмарних технологій і технологій штучного інтелекту. Результат такої співпраці відкриє нові можливості у точному землеробстві, які допоможуть аграріям приймати обґрунтовані рішення і отримувати більше прибутку від своїх ферм.

У співпраці з Міжнародним науково-дослідним інститутом рослинництва напівзасушливих тропіків (ICRISAT) Microsoft розробила мобільний додаток для посіву на основі Cortana Intelligence Suite. Додаток відправляє фермерам рекомендації щодо оптимальних термів посіву культур. Таке рішення не потребує встановлення на полях додаткових датчиків і не несе ніяких капітальних витрат. Все, що необхідно — це телефон, здатний приймати текстові повідомлення.

Створивши первісну інфраструктуру для інтелектуального сільського господарства, Microsoft також впроваджує подальші кроки в напрямку передового медичного обслуговування за допомогою рішень, заснованих на технології штучного інтелекту.