5 березня 2019, 08:00, Урожай

Вітчизняний виробник батату нарощує посівні площі

Нещодавно підприємство уклало контракт із великою торговельною мережею на продаж вирощеного тут батату, пише newday.kherson.ua.

Першу партію у тонну цих коренеплодів уже відправили до супермаркетів по всій Україні. Їх оптова ціна склала 25 грн/кг, що цілком влаштовує виробника — адже дозволяє покрити витрати.

Директор підприємства Віталій Полотнянко каже, що на нинішній рік площу під бататом планують збільшити з 8 до 25 га, отримавши, орієнтовно, врожай у 500 тонн.

Місцевий клімат для культури виявився сприятливим. Технологію вирощування батату в господарстві вже відпрацювали. Тож тепер найважливішим завданням для аграріїв залишається розширення ринку збуту своєї продукції на вітчизняні та зарубіжні ринки.

Довідка: батьківщина батату — Перу та Колумбія у Латинській Америці. Це трав’яниста ліана, із бічними коренями, вага яких сягає від 200 грамів до трьох кілограмів. Вони насичені бета-каротином, антиоксидантами, зменшують ризик захворювання на виразку шлунку, а також серцево-судинними недугами. Вирощують батат від Африки до Китаю.