22 лютого 2019, 12:20, Технології

У США хвороби та шкідників виявляють за допомогою дронів та інфрачервоного випромінювання

Мета компанії — допомогти фермерам підвищити свою прибутковість, попереджаючи появу та поширення на полях хвороб та шкідників, пише hortidaily.com.

У ході моніторингу оператор дрона створює детальну карту поля в інфрачервоному діапазоні, спеціальні датчики допомагають визначити кількість хлорофілу в рослинах.

«У разі появи шкідника або хвороби ми фактично побачимо зниження рівня хлорофілу. Таким чином, на додаток до карти з високою роздільною здатністю, у нас також формується детальна карта окремих ділянок з стрес-факторами і чистих ділянок поля, з хронологією змін з моменту моніторингу», — зазначив Брендон Керрол, директор і співзасновник Skycision.

Компанія також розробила програму doctor of plant medicine, яка діагностує проблему в кожному конкретному випадку і призначає план обробки сільськогосподарських культур.

За словами генерального директора Skycision, дану технологію можна гіпотетично застосовувати на будь-якій культурі, але в даний момент компанія зосередилась на роботі з високоприбутковими культурами: виноградом та полуницею.