20 лютого 2019, 16:37, Україна

На BIOFACH 2019 Україну представила рекордна кількість органічних компаній

На BIOFACH 2019 український павільйон став одним з найбільших — 130 м², і був презентований в новому форматі — BusinessHub. Наші органічні виробники презентували на заході понад 400 найменувань органічної продукції. За словами організаторів Національного павільйону, в 2018 році Україну на заході представляли 20 компаній, в 2014 році — 8.

«Ми вже четвертий рік поспіль беремо участь в виставці, і це найкращий майданчик для зустрічі як з потенційними, так уже з існуючими партнерами. Нам необхідно розвивати національний бренд: коли буде довіра до українського виробника, працювати буде значно легше. На BIOFACH якраз і проводиться ця глобальна робота», — зазначив Андрій Пилипченко, засновник компанії «Арніка».

Найбільший органічний агрохолдинг України «Арніка» на BIOFACH 2019 презентував органічну продукцію власного виробництва: сою, озиму пшеницю, кукурудзу, нут, соняшник та льон коричневий.

В ході проведення заходу в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофімцева зауважила, що за останні 15 років кількість виробників органічної продукції в Україні зросла в 4 рази.

«Вже зараз ми продаємо сертифіковану органічну продукцію більш ніж в 40 країн світу. Україна посідає одинадцяте місце в Європі за площами сертифікованих органічних сільськогосподарських угідь. Зараз їх близько 290 тис. га, і більше 90 тис. га земель знаходяться в перехідному періоді. Але це лише 1% від наших земель, а їх може бути як мінімум 5%», — розповіла Ольга Трофімцева.

«В середньому за один день в павільйоні проходило близько 300 ділових зустрічей, з яких близько 75% — нові контакти. Нашою продукцією цікавилися представники таких країн, як Нідерланди, Данія, Франція, Іспанія, Канада, Бельгія, США, Нова Зеландія та Японія. Якраз ті країни, які є найбільшими ринками збуту», — зауважив Дмитро Титаренко, головний координатор Національного павільйону.

У групі компаній «Арніка» додали, що під час конференції графік був розпланований так, що зустрічі з партнерами проходили одночасно в п'яти локаціях. У підсумку топ-менеджери органічного агрохолдингу успішно провели близько 50 В2В зустрічей. Окрім цього, в рамках семінару «Контроль за якістю і безпекою органічних продуктів України та країн СНД» компанія презентувала свої рішення в сфері транспарентності виробничих і логістичних процесів.