31 січня 2019, 13:40, ЗЗР

На Буковині шукають шляхи недопущення отруєння бджіл пестицидами

28 січня на базі ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області відбулася семінар-нарада щодо дотримання ветеринарних, фітосанітарних та санітарних законодавчих вимог при провадженні господарської діяльності в галузях бджільництва, рослинництва та садівництва.

Пасічники декількох областей об’єдналися для боротьби з безконтрольним використанням пестицидів
Читати по темі

Учасники зустрічі обговорили порядок проведення реєстрації пасік згідно із законодавчими вимогами, дотримання ветеринарно-санітарних правил, питання профілактики інфекційних та інвазійних захворювань бджіл, відбір проб і проведення лабораторних досліджень продуктів бджільництва та бджіл.

Крім того, були проаналізовані основні порушення санітарного законодавства при застосуванні пестицидів та агрохімікатів, які можуть призвести до отруєння бджіл та висвітлили безпеку використання пестицидів у рослинництві.

Науковці-екологи ознайомили присутніх з результатами моніторингу економічних втрат внаслідок загибелі бджолосімей у період зимівлі та доцільності використання їх для запилення рослин.

За словами Олександра Александрюка, Держпродспоживслужба області максимально відкрита до діалогу та співпраці з усіма зацікавленими сторонами задля якнайшвидшого врегулювання усіх проблемних питань, пов’язаних з отруєнням бджіл пестицидами.