9 січня 2019, 16:00, Україна

В «Агропросперіс» найбільш затребуваними спеціалістами є агрономи та трактористи

«Поки ми закриваємо всі ці потреби програмою «Приведи кандидата». Самі співробітники рекомендують якогось працівника. Якщо він успішно проходить випробувальний термін, то співробітник отримує винагороду. Близько 60% вакансій ядра в 2018 р. була закрита за допомогою цієї програми. Програм співробітництва з вузами та коледжами від центрального офісу у нас немає. Є місцеві директори, вони в своїх регіонах працюють безпосередньо без нашої участі. Регулярно беруть студентів на практику. Найуспішніші залишаються працювати», — говорить Людмила Горова.

В планах на майбутнє — продовження роботи в напрямку автоматизації і гейміфікація. Вже є програма «Агрономіст», всі агрономи в полі працюють з планшетами, всі дані відразу відображаються в базі. Також з'явилася така ж система «Інженеріст» — для обліку та своєчасного розуміння, скільки на складах запчастин.

«На 2019 р подумаємо над різними формами управління. Ми любимо і вміємо аналізувати. І проаналізувавши, побачили, що є директора, які давно працюють в системі вертикально інтегрованого холдингу, показують стабільно високий результат, але на інший рівень результативності не переходять. Ми звернули на це увагу і вирішили дати їм більше автономії, свободи. Тобто будемо пробувати нові форми управління, давати можливість попрацювати в іншій системі. Виділили навіть спеціально для цього окремий офіс і будемо дивитися на результати. Це своєрідна диверсифікація ризиків», — зазначає Людмила Горова.