19 грудня 2018, 18:15, Урожай

Сімейне господарство побудувало успішний бізнес на вирощуванні салату

Сімейне господарство Шкрібляків розташоване в селі Велика Знам'янка Кам'янко-Дніпровського району Запорізької області. Половина салату тут вирощують в відкритому ґрунті, інакшу частину — в закритому. На наступний сезон площі під салатом планують наростити до 2 га, пише agro-yug.com.ua.

«Ми працюємо з насінням Rizwan. Вирощуємо 12 різновидів салатів: Біонда, Росса, Романо, Айсберг, Фрізе, шість різновидів Саланова і в цьому році спробували Радічіо», — розповідає Ольга Шкрібляк.

Вирощений продукт господарство збуває через супермаркети та сторінки в соцмережах, але не дивлячись на те, що підприємці вже не перший рік займаються своєю справою, до сих пір стикаються з труднощами. Серед основних — конкуренція та брак кваліфікованих кадрів.

«Поки ми працюємо в осінньо-зимовий період. Для того, щоб працювати влітку потрібно вже підходити більш професійно: необхідно забезпечити охолодження, передпродажну підготовку та упакування. Втім, на наступний рік ми вже плануємо вийти на круглорічне виробництво», — ділиться Віталій Шкрібляк.

На перспективу розглядають питання кооперації. Наразі вирощену продукцію реалізують під торговою маркою FreshSalat.