19 грудня 2018, 13:40, Технології

Китай запустив найбільшу в світі ферму з вирощування овочів на гідропоніці

Площа заводу, будівництво якого завершилося 6 грудня становить понад 10 тис. м², в ньому використовується система гідропонної культивації з використанням сонячного та штучного освітлення. В даний час підприємство може виробляти шпинат, капусту, салати, коріандр та інакші культури, пише hortidaily.com.

На новому підприємстві температура, вологість, світло і норма внесення рідких добрив автоматично контролюються заводською системою управління, що дозволяє стандартизувати виробництво високоякісних овочів незалежно від сезону і знизити залежність від пестицидів.

Для прикладу шпинат, вирощений на підприємстві, у порівнянні з рослинами вирощених в традиційних умовах містить на 32% більше вітаміну С, на 25% більше калію і на 37% більше фосфору.

За словами представників компанії, завод може виробляти в рази більше овочів, ніж традиційні господарства: 19 врожаїв шпинату в рік в порівнянні з 4 врожаями в полі або 6 врожаям в теплиці. Для вирощування однієї партії будь-якого врожаю овочів необхідно всього півлітра води.

Виробництво інтегровано з інтернет-магазином, що дозволяє оперативно забезпечувати покупців свіжими продуктами.