15 лютого 2017, 14:46, ЗЗР

Вирощування гарбуза дозволяє заощадити на засобах захисту

Про це розповів під час конференції «День агронома — 2017» розповів Володимир Степанчук, директор з розвитку технологій компанії «GeneticPlantCells».

На думку фахівців компанії, слід намагатись досягнути найкращого здоров'я рослин гарбуза та підвищувати їх імунітет замість використання хімічних засобів захисту.

Важливу роль у зміцненні рослин відіграє достатнє забезпечення вологою і поживними речовинами, особливо — мікроелементами: бором, марганцем,цинком, залізом. Мікродобрива, застосовані в оптимальні фази розвитку рослини, підвищують кількість зав'язей, розвиток насіння і його олійність.

Вносити добрива під гарбузи краще всього безпосередньо біля рослин в рядку. Суцільне розсіювання добрива призводить до великої його перевитрати.

Також велику увагу приділяють якості насіннєвого матеріалу. Слід відбирати для посіву насіння однієї фракції, яке забезпечить рівномірні сходи. Найраще в таких цілях використовувати перші плоди на стеблі. В них насіння найбільш виповнене й крупне. В нормально розвиненому гарбузі може бути 450-480 насінин. Посівний матеріал обов'язково треба обробити протруйниками.