28 листопада 2018, 14:35, Україна

Крим планують засаджувати новими виноградниками

За словами Андрія Рюмшина, так званого міністра сільського господарства анексованого Криму, цього року на півострові було створено розплідник винограду потужністю 2 млн саджанців на рік.

«До 2020 року Республіка Крим буде забезпечена саджанцями винограду на 86%. На сьогодні загальна площа виноградників становить більше 18 тис. га. Цього року ми заклали маточник винограду на площі 3,7 га і збудували прищеплювальний комплекс потужністю 2 млн саджанців на рік, з можливістю нарощення потужності до3 млн саджанців на рік», — йдеться в повідомленні.

Так званий глава Мінсільгоспу Криму додав, що за останні 4 роки на півострові було закладено 1,75 тис. га виноградників.

Нагадаємо, до цього Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) оприлюднило космічні знімки, які доводять зворотне. За словами вітчизняних експертів, у Криму спостерігається тенденція до різкого скорочення площ під виноградниками, що ставить під загрозу існування виноробної галузі в анексованому Криму.