19 листопада 2018, 18:10, Урожай

Переселенець з Америки вирощує в Україні органічні овочі, земель та мікрогрін

Органічним землеробством американський місіонер, висвячений на пастора займається уже впродовж двох років. На досить невеликій ділянці Чіп Тейлор створив справжнє еко-господарство, пише ye.ua.

Культури, які вирощує Чіп на Хмельниччині, нетипові для місцевості. Це дає можливість реалізовувати продукцію на замовлення, переважно для ресторанів. Урожай на грядках збирають по кілька разів за сезон. При цьому попит на органічні овочі та зелень з часом лише зростає.

«Я називаю наше господарство «твоя ферма». Кожен, хто купує нашу продукцію, має відчувати, що вона вирощена саме для нього. Бо ми виростимо для кожного те, що він хоче, як хоче і коли хоче — начебто це його власне господарство», — розповідає Чіп Тейлор.

Вирощує фермер-переселенець переважно зелень. З опалого листя дерев створює теплі грядки, які засіває салатом. Перші врожаї планує зібрати вже в першій половині березня. У теплицях американець вирощує томати різноманітних сортів, мексиканський перець, рідкісну для нашого клімату токійську білу цибулю. Окрім салату на грядках вирощує руколу, кінзу та буряки.

Спеціально для вирощування мікрогріну у власному будинку Чіп Тейлор відвід дві окремі кімнати. Тут, під лампами підростають проростки гороху, базиліку.