15 листопада 2018, 13:35, Технології

Компанія Microsoft розробила систему штучного інтелекту​​ для вирощування овочів в теплицях

Конкурс розпочався у вересні 2018 року і завершиться в грудні, проте за проміжними результатами лідирує команда Microsoft Research. Паралельно з технологічними компаніями в конкурсі беруть участь фермери, які використовують традиційні методи по вирощуванню овочів, пише venturebeat.com.

Команди, які використовують штучний інтелект для роботи в теплиці, створювали свої моделі на основі даних від фермерів, наданими університетом. В якості тестової культури були обрані огірки.

Представалена система штучного інтелекту, яка збирає дані з 20 різних датчиків, контролює мікроклімат в теплиці за допомогою різноманітних систем, які впливають на ріст та розвиток рослин.

«Мова йде не про те, що робот повинен правильно зрізати огірок і покласти в пакет. Вся теплиця — робот, тому вона повинна бути повністю автономною, а штучний інтелект, на основі зібраних даних, прийматиме необхідні рішення», — зазначив Девід Валлерстайн, головний розробник команди Tencent.

Журі, в складі професорів Університету Вагенінген ґрунтуючись на ефективності використання ресурсів, надійності моделі штучного інтелекту і методів, які використовувалися для вирощування огірків незабаром оберуть переможця конкурсу.