6 листопада 2018, 18:14, Урожай

На Херсонщині зібрали врожай батату

За словами Віталя Полотнянка, директора сільгосппідприємства, в нинішньому сезоні з 8,5 га площ вдалось зібрати 172 тонн батату, пише повідомляє kherson.net.ua.

«Урожайність склала близько 20 т/га. Це непогано, але нам є до чого прагнути: в країнах на півдні Європи, наприклад Іспанії, отримують і по 40 т/га. Але ми ще тільки відпрацьовуємо агротехнологію, яка має свої особливості», — зазначив Віталій Полотнянко.

За його словами, бульби батату треба пророщувати не в полі, а в теплиці, починаючи з березня. Однак у нього є й свої переваги: колорадський жук, який знищує картоплю, батат не чіпає. Також культура не потребує обробки дорогими інсектицидами.

З бататом «Дніпровська перлина» експериментує вже 3 роки. Починали з кількох соток, а на наступний рік планують збільшити площі під цією культурою до 30 га, додавши до чотирьох сортів, що зараз є, ще кілька.

Половина цьогорічного врожаю батату піде на експорт до Великої Британії, а решту (за винятком посадкового матеріалу) реалізують в Україні.