6 листопада 2018, 11:42, ЗЗР

У Китаї створили перший трьохкомпонентний регулятор росту рослин

Активними інгредієнтами нового регулятора росту рослини є: гіббереллінова та індолилоцтова кислоти, а також гідроксилірований брасиностероїд, пише news.agropages.com.

Представлена біологічна суміш являє собою порошок, який розводиться і може використовуватись на цитрусових, баштанних та овочевих культурах, на пшениці, кукурудзі та рисові.

Зазначається, що препарат сприяє посиленню проростання і вкорінення рослини, підвищує її стійкість до стресів, збільшує врожайність та покращує якості сільгосппродукції.

Регулятори росту рослин

Індолилоцтова кислота являє собою  є аукосин, який регулює подовження клітин і їх розподіл, що покращує розвиток і формування кореневої системи. Гіббереллінова кислота прискорює схожість та стимулює партенокарпію. Брасиностероїд відповідає за розподіл поживних речовин, покращує фотосинтез, продовжує термін молодості листя та підвищує стійкість рослин до стресів, які викликаються несприятливими умовами навколишнього середовища.

«Світовий ринок регуляторів росту займає лише 5% глобального ринку пестицидів (і менше 3% в Китаї), проте він активно розвивається, в середньому на 10% на рік. Враховуючи, що процес реєстрації біопрепаратів за своїми умовами простіший від реєстрації синтетичної агрохімії, можна припустити, що регулятори росту будуть набирати популярність як у виробників, так і у фермерів», — йдеться в повідомленні.

Розробником нового регулятора росту рослин є компанія Mindleader, яка позиціонує себе як інноваційне підприємство з потужним науковим підрозділом, у майбутньому прагне стати провідним постачальником послуг по вирощуванню «здорових культур».