1 листопада 2018, 17:50, Україна

В Україні заклали першу промислову плантацію горіху пекан

Він зазначив, що на сьогодні загальна площа горіхового саду компанії «Імпак» складає 80 га. Він був закладений ще 4 роки тому і складається із горіхів порід, які найбільше підходять до вирощування в Україні, пише east-fruit.com.

До початку вирощування фахівці «Імпак» розглядали як українські, так і іноземні сорти горіху.

«Оскільки ми знаходимося на п’ятдесятій широті, то рекомендацій по сортам для нашої зони не було. Вибрали, і 4 роки тому посадили те, що максимально підійшло — молдавську, українську та європейську селекції», — розповідає Сергій Малиновський.

За його словами, аби досягти бажаних врожаїв та високої якості горіха компанія організувала власний розплідник.

«Я звик все робити правильно і ефективно. Оскільки не знайшов тієї якості горіхів, яку хотів, для подальшої роботи довелося організувати власний розплідник. Працюємо над щепами, їх морозостійкістю, експериментуємо. Це і зайнятість людей на підприємстві — вони можуть працювати і взимку, і влітку. Ми шукаю нові форми, проводимо дослідження, не так давно наш розплідник став першим сертифікованим в Україні. Почав перший в країні вирощувати горіх пекан», — додає керівник компанії «Імпак».

Коментуючи результати вирощування горіхів із закритою кореневою системою в горщиках за американською технологією, Сергій Малиновський зазначив, що задоволений результатом, щорічно у розпліднику підприємства прищеплюють до 50 тис. саджанців.