23 жовтня 2018, 10:00, Урожай

Абсолютний рекорд врожайності сорго 14,43 т/га внесено до Книги рекордів України

Рекорд був зафіксований 20 вересня представником Національного проекту «Книга рекордів України» у присутності спеціалістів «Укрсорго» в селі Маківка на Київщині. Якість вирощеного зерна підтвердила сертифікована лабораторія м. Рокитне.

Нут і сорго — новомодні культури чи надія агронома під час посухи
Читати по темі

З облікової площі у 6 га було зібрано 86,58 тонн, що в перерахунку на 1 га становить 14,43 т/га. Для порівняння, середня врожайність зерна сорго по Україні становить 3,5 т/га.

За словами Ярослава Бардина, к.б.н., генерального директора ТОВ «НВТ «Укрсорго», сорго — перспективна для України культура. Вже сьогодні вона є найближчим конкурентом зернової кукурудзи. Однак для досягнення максимальної врожайності цієї культури необхідно дотримуватись розробленої технологію вирощування.

«У розробці технології вирощування сорго ми використали препарати виробництва ГК UKRAVIT, а саме — гербіцид Варяг, інсектицид Хлорпірівіт-Агро та десикант Десикант. Вони відповідають найвищим світовим стандартам якості і забезпечують культурі максимальний захист від шкідливих організмів. Господарства, які частково або повністю перейшли на цю технологію вирощування, вже сьогодні отримують врожай від 6 до 12 т/га», — розповідають фахівці.

Проте на досягнутому зупинятись аграрії не планують. На наступний сезон ТОВ «НВТ «Укрсорго» спільно з UKRAVIT поставили за мету досягти врожайності не менше 20 т/га.