8 жовтня 2018, 13:35, ЗЗР

Біостимулятори на основі морських водоростей довели свою ефективність в садівництві

В ході проведення досліджень фахівцями з NIAB EMR було встановлено, що біостимулятори дозволили скоротити потребу рослин у воді та добривах на 10-20%, підвищивши при цьому стійкість до абіотичних стресів і поліпшивши якість плодів, пише hortidaily.com.

Для сприяння використанню біостимуляторів в секторі вирощування плодових культур дану технологію планується запровадити в Великобританії, Бельгії, Нідерландах і Франції.

Зазначається, що дослідження є частиною фінансованого проекту ЄС — Bio4safe, який спрямований на аналіз економічного потенціалу біостимуляторів на основі морських водоростей і створення нових ринків для виробників таких продуктів.

«Дані препарати планується поставляти для садівників в прибережному регіоні південного берега Північного моря і тих, хто вирощує плодові культури на узбережжі протоки Ла-Манш. Тут розвинене інтенсивне садівництво, яка потребує великої витрати води і добрив. Впровадження біостимуляторів в сільське господарство дозволить садівникам знизити витрати без втрати врожайності», — йдеться з повідомленні.

До 2020 року ЄС обіцяє створити єдину європейську правову основу для торгівлі біостимуляторами. Нагадаємо, наразі у кожній державі ЄС діють власні правила регулювання використання таких препаратів.