5 жовтня 2018, 12:45, ЗЗР

Пасічники вимагають в уряду та Мінагрополітики врегулювати питання масового отруєння бджіл

Акцію протесту «Захистимо Україну та наших бджіл від отруєння» проводить громадська організація «Асоціація бджолярів України», повідомляє AgroPolit.com.

Основною метою мітингу є внесення змін до Кримінального кодексу України про кримінальну відповідальність за порушення законодавства при обробітку сільськогосподарських культур в результаті якого гинуть бджоли та забруднюється сільськогосподарська продукція.

«На знак протесту пасічники поховали жертв аграрних «хімічних атак» — бджіл, яких отруїли небезпечними пестицидами під час обробки полів. До слова, цьогоріч втрати оцінюють у рекордні 45 тис. бджолосімей», — йдеться в повідомленні.

Бджолярі скаржаться, що аграрії не попереджають їх про заплановані обробки полів, внаслідок чого комахи потрапляють під дію шкідливих препаратів і масово гинуть.

«Допоки в ЄС забороняють пестициди, які вбивають бджіл, в Україні їх ввезення та використання фактично ніхто не контролює. А Мінагрополітики та уряд продовжує ігнорувати проблему», — зазначають учасники протесту.