28 вересня 2018, 13:35, Посівна

Через дефіцит вологи Ukrlandfarming змушений боротися з труднощами нинішньої посівної

За словами Віктора Спаського, директора з агровиробництва групи компаній Ukrlandfarming, посівна кампанія цього року ускладнилася, зокрема, в південних областях і в зоні лісостепу, пише obozrevatel.com.

«Проблемними питаннями сьогодні є складна обробка ґрунту під посів озимої пшениці через посушливі умови, які склалися, зокрема, в південних областях і в зоні лісостепу України. Прогнозуємо можливий посів на невеликих обсягах площ у допустимі строки, де за рахунок правильної технології отримаємо планову врожайність культури», — зазначив Віктор Спаський.

За його словами, цього року посівна кампанія змістилася на 5-7 днів із метою провести посів в оптимальні терміни, основна увага приділяється наявності вологи в орному шарі ґрунту.

«Підбираємо кращі попередники, які рано звільнилися після збирання врожаю. У південних регіонах, де є значний дефіцит вологи, глибина закладення проводиться нами диференційно», — додав  директор з агровиробництва групи компаній Ukrlandfarming.

За останніми даними, підрозділами агрохолдингу озимі зернові посіяно на 41% площ. Для збільшення ефективності посіву, операції проводяться широкозахватними високопродуктивними комплексами і сівалками з одночасним внесенням мінеральних добрив у рядки.

«Для посіву озимої пшениці підібрані кращі сорти провідних вітчизняних і зарубіжних компаній», — підкреслив він.

Готуй сівалку у жнива: особливості осінньої посівної
Читати по темі

Крім того, фахівець зазначив, що в цьому році Ukrlandfarming збільшив площу під озимим ріпаком і засіяв цією культурою більш ніж 47 тис. га. За його словами, перевагами ріпаку є як його високомаржинальний і ранній збір з можливістю паралельної підготовки ґрунту під посів, так як і те, що ріпак — один із кращих попередників майже для усіх сільськогосподарських культур.

«Зараз посіви ріпаку перебувають в доброму та задовільному стані. Їх продовжують обробляти морфорегуляторами для найкращої перезимівлі з максимальним накопиченням цукрів», — зазначив він.

При цьому найбільший масив ріпаку, більше 52%, за словами Віктора Спаського, розташований у південних кластерах, що охоплюють Херсонську, Миколаївську і Дніпропетровську області.