19 вересня 2018, 12:41, Технології

З експериментальної теплиці в Антарктиді зібрали рекордний врожай овочів та зелені

З початку року на німецькій антарктичній дослідницької станції Neumayer Station III Інституту Альфреда Вегенера вирощують зелень, салат латук та овочі. Перші пів року досліджень в сурових кліматичних умовах довели ефективність роботи таких теплиці, пише hortibiz.com.

За словами Пола Забеля, інженера і вченого з DLR, салат, томати, огірки та зелень особливо добре розвиваються в умовах 21°C і 65% відносної вологості. На площі близько 13 кв м науковцям далось успішно виростити 77 кг салату латуку, 51 кг огірків, 29 кг томатів, 12 кг капусти кольрабі, 5 кг редису і 9 кг зелені. Тим часом, проблеми виникли з вирощуванням перцю та полуниці.

«Штучне запилення викликає деякі проблеми: вдалося виростити тільки кілька плодів перцю, а полуниця взагалі не росте», — зазначає Пол Забель.

За словами науковців, у періоди екстремальних погодних умов, контроль за вирощування овочів в теплиці вівся дистанційно через науковий центр в Бремені.

В даний час в теплиці проводиться 40 різних експериментів. Пол Забель працює над отриманням мікробіологічних зразків та вивченням якості врожаю. Досліджується також, як отриманий врожай впливає на здоров’я зимуючих на станції членів команди.