6 вересня 2018, 08:30, Посівна

Сумські аграрії не ризикують сіяти озимину через брак вологи в ґрунті

Аграрії і науковці обговорили особливості цьогорічного урожаю зернових культур. Питання, чи сіяти озимину в суху землю, виникає у зв’язку з недостатньою кількістю опадів цього літа, повідомляє tv.sumy.ua.

«Хліб треба сіяти, для того, щоб він був. Якщо не будемо сіяти, то його, звичайно, не буде. Але не в сьогоднішніх умовах, і не в умовах цієї посухи. Треба, на наше глибоке переконання, аграріям згрупуватися, підготуватися до цього відповідального заходу, наприклад, підготовка ґрунтообробної техніки, грамотний підбор роботи комбайнів для того, щоб менше було навантаження на ґрунтообробну техніку, по-друге — це підбір насіннєвого матеріалу, сортовий склад, якість насіння», — зазначив Віктор Кабанець, директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НАН України.

Готуй сівалку у жнива: особливості осінньої посівної
Читати по темі

За даними Українського гідрометцентру, середньодобова температура в вересні очікується на рівні 14,5ºС, що на півтора градуси вище за норму. До 8 вересня в регіоні протримається висока температура повітря, вдень 24-29ºС, вночі 12-17 ºС. Потім очікується похолодання.