30 серпня 2018, 11:35, ЗЗР

Волинські агрономи розповіли як боротися з кукурудзяним метеликом

За словами Романа Цизя, головного агронома ТОВ «П’ятидні» (село П’ятидні, Володимир-Волинський район) у боротьбі з шкідником господарство упродовж уже декількох років застосовує інтексицид «Кораген», повідомляє business.rayon.in.ua.

«Вносимо інтексицид за допомогою самохідних обприскувачів — 120 грам на один гектар площі. Це дозволяє на 95% захистити посіви кукурудзи від стеблового кукурудзяного метелика», — ділиться досвідом агроном.

Тим часом в ТОВ «Агросвіт-Волинь» та ФГ «Євгена Шелепіни» (м. Володимир-Волинський) уже декілька років використовують проти шкідників їх природного ворога — трихограму (дрібні комахи завдовжки 0,4-0,9 мм., які знищують личинки стеблового метелика та совку).

«Розповсюджуємо трихограму за допомогою літаків. Люди часто думають, що знов кроплять хімією, але це, насправді, біологічний метод боротьби. Обробляємо поля двічі на рік — на початку цвітіння, а тоді через десять днів повторно. Наразі значних пошкоджень посівів не спостерігаємо», — розповідає Петро Смик, головний агроном ТОВ «Агросвіт-Волинь».

Нагадаємо, нещодавно експерти Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області повідомили, що в посівах кукурудзи на території Володимир-Волинського району почав активно розмножуватися стебловий кукурудзяний метелик, який може знищити урожай кукурудзи на Волині.