2 серпня 2018, 10:35, Україна

В Україні масово почала цвісти амброзія

Серед небезпечних для здоров’я людини факторів, які викликають алергічні хвороби вагоме місце займають рослини, однією з найбільш алергенних вважається амброзія полинолистна, інформують в ГУ Держпродспоживслужби у Чернігівській області.

Амброзія полинолиста — поширена бур’янова рослина, яка може викликати у багатьох людей сильну алергію, за що відноситься до карантинних бур’янів.

Амброзія полинолиста здатна повністю знищити урожай
Читати по темі

Квітковий пилок амброзії шкідливий для людини. В період цвітіння, а це в кліматичних умовах України — з середини липня до настання осінніх заморозків, серед населення спостерігається алергійне захворювання — амброзійний поліноз (осіння сінна лихоманка).

Пилок амброзії, потрапляючи в очі, ніс, бронхи, викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру тіла. Різке запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів призводить до приступів бронхіальної астми.

У багатьох регіонах України ГУ Держпродспоживслужби запроваджують місячник боротьби з амброзією. Карантинний бур'ян знищують за використанням механічних та хімічних методів боротьби.