25 липня 2018, 09:35, Урожай

На Волині зібрали рекордний врожай ріпаку

Як повідомляють у Самоврядній першій аграрній спілці (СПАС), в 2018 році посівні площі під цю культуру збільшилися майже вдвічі з майже 28 тис. га у 2017 році до 40 тис. га цьогоріч. Нагадаємо, роком до цього валовий збір культури у області склав 98,7 тис. тонн, у 2016 році — 47,3 тис. тонн.

Варто зазначити, що природні умови для вирощування ріпаку цьогоріч були не надто сприятливими. У травні температура повітря сягала подекуди 30ºС, а під час жнивної кампанії рясні дощі заважали зібрати культуру. Попри усі перешкоди аграріям вдалося досягти середньої врожайності по області понад 3,0 т/га.

АгроПолігон КВС-УКРАЇНА Ріпак: Волинь і Хмельниччина — неочікуваний результат
Читати

За словами Ярослава Мазуренка головного агронома ТзОВ «Волинь-зерно-продукт»  господарству вдалося досягти планової врожайності.

«Слід відзначити, що цьогоріч нас приємно здивував ріпак. Він себе «компенсував» і ми фактично досягли планової врожайності. А все завдяки тому, що має потужну кореневу систему і зміг протистояти засусі у травні. Звісно, на піщаних ґрунтах врожай отримали менший. Дуже сподіваємося, що погода покращиться, бо ми вже плануємо розпочати посів озимого ріпаку», — додає агроном.

Читати по темі: Ярослав Мазуренко: Ріпак може давати хороший урожай і на піску. Досвід вирощування у «Волинь-Зерно-продукт»