30 січня 2017, 13:50, Технології

«Сочевичний бум» зупиняє незнання технології вирощування

Таку думку Антоніни Скляренко, президента Спілки виробників та споживачів бобових в Україні, наводить infoindustria.com.ua.

Вона стверджує, що минулого року в Україні виростили 10 тис. т сочевиці. До того ж, значна частина цього урожаю отримана в органічному сегменті виробництва. Проте рівень знань про цю культуру у наших агрономів ще низький і технологія вирощування лише відпрацьовується.

Накористь популярності сочевиці зіграли погодні умови 2016 року — волога весна з поступовим нарощуванням температури стала причиною суттєвого підвищення урожайності бобових.

«Якщо минулого 2015 року наші фермери збирали 12 ц/га, то в 2016 році уже від 17 до 22 ц/га. Цей рік був дуже вдалим для сочевиці, — говорить Антоніна Скляренко. — Багато фермерів, хто спробував вирощувати сочевицю, залишились задоволені цією культурою. Окремі виробники залишають вирощену сочевицю у себе, щоб посіяти в наступному році. І, дійсно, ми можемо побачити сочевичний бум. За нашими очікуваннями може бути посіяно в 2,5 рази більше сочевиці в 2017 році».